Afslibning af gulve

15 april 2021 Maya Hindsberg

Er dit trægulv begyndt at se trist og træt ud, og trænger det derfor til nyt liv? Så er du langt fra den første, og nok heler ikke den sidste, der vil stå med den udfordring, hvilket er grunden til, at firmaer som gulvkanonen.dk findes. Der er nemlig rig mulighed for at give dit gulv en makeover, så det kan komme til at stå som var det helt nyt. Den mest normale måde at friske gulvet op er nemlig ved at slibe det, da det sjældent er nødvendigt at høvle gulvet.

Det at høvle gulvet slider nemlig meget mere på det end bare at slibe det. Det fjerner nemlig omkring en millimeter af gulvets slidlag. Det er ikke særlig meget, men det er alligevel nok til at fjerne de fleste slidstegn og gøre gulvet klar til at modtage efterbehandling. 

Hvornår trænger gulvet til at blive slebet?

Det er et godt og populært spørgsmål, for selvom det kan være en god løsning at slibe gulvet, så er det ikke en løsning, der skal bruges i tide og utide. Når du når et punkt, hvor lakken er slidt igennem eller når der er mange synlige ridser, så vil det være tide at få slebet det. Det kan f.eks. ske hurtigere, hvis du har en stor hund, hvis klør kan sætte spor i træet, eller hvis du har små børn, som taber ting, og generelt bare smudser gulvet til.

Den slags ridser er nemlig nemme at se, men ofte også nemme at komme af med. Hvis du har sæbe eller oliebehandlede gulve kan du endda ofte også lappe ridserne ved at vaske gulvet eller genbehandle gulvet. Det samme gør sig dog ikke gældende ved lak. Når du har fået slebet dit gulv, så er det også på tide at vælge efterbehandling. Der kan du helt selv vælge den efterbehandling, der passer til din livsstil.

Flere Nyheder

05 januar 2024

Bøger om 2