Få det flotteste trægulv med en professionel gulvslibning

25 marts 2021 Astrid Pedersen

En bolig, som er belagt med et ægte trægulv, er dermed forsynet med et nærmest uvurderligt aktiv. Dette gælder især hvis der er tale om et originalt trægulv – altså et trægulv som er lagt samtidig med at boligen blev opført.

Et sådant originalt trægulv vil nemlig ikke alene passe perfekt til boligen. Det vil også som regel holde en temmelig høj og solid kvalitet. Dengang træværk var standard gulvbelægning – mest fordi der ikke fandtes alternativer – brugte man nemlig udelukkende massive træsorter til dette formål.

Således vil et originalt trægulv, hvad end der er tale om et klassiske Københavner gulv, en elegant og raffineret sildebens parket, eller et rustikt egegulv i massive skibsplanker, som hovedregel være af så høj en kvalitet at det vil være utroligt dyrt at erstatte gulvet med et tilsvarende.

Derfor bør du passe godt på dit originale trægulv, skulle din bolig være udstyret med et sådant. Og skulle trægulvet være blevet lidt nusset og snusket med tiden bør du søge at få skaderne udbedret i stedet for at skrotte gulvet til fordel for et nyt et af slagsen.

Hvordan kommer mit gamle trægulv til at skinne igen?

Hvis dit trægulv ellers er sundt og intakt, og ikke har dybe skrammer, revner eller buler, kan gulvet med stor sandsynlighed blive rigtig flot igen med en grundig gulvslibning. Ved en gulvslibning fjernes den øverste del af træværkets overflade – der hvor alle de grimme skønhedspletter sidder.

En gulvslibning kan få has på eksempelvis pletter og skjolder fra spildte væsker samt nedtrådt skidt som har indlejret sig i overfladens indtørrede fibre. Du kommer med en gulvslibning samtidig de gulnede plamager fra solfalming til livs, lige som du slipper af med overfladiske ridser og skrammer samt irriterende splinter.

Hos Gulvkanonen ApS kan du altid få hjælp til en grundig gulvslibning, udført af faglært gulvsliber. Læs mere på https://gulvkanonen.dk/.

Flere Nyheder

05 januar 2024

Bøger om 2