Læg et budget før du låner penge

21 januar 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Inden du skal låne penge, uanset om det er et stort eller lille beløb, er det vigtigt, at du har råd til at betale dit månedlige afdrag af. Derfor er der vigtigt at du starter med at sikre dig, at du har råd til at tage et lån. Skriv derfor ned hvad du har af indtægter og udgifter. Det er også en god ide at overveje, om du har mulighed for at tjene ekstra penge i en periode. Forskellen på dine indtægter og udgifter er hvad du kan betale af i afdrag hver måned. Du kan læse mere om lån her https://ikanobank.dk/laan/.

Når du lægger dit budget, så husk at der skal være plads til lidt tant of fjas med dine venner en gang i mellem. De færreste trives med et alt for stramt budget i længere tid og du risikere at gøre dig selv økonomisk sårbar og ikke kunne betale dine udgifter. 

lån

Søg flere lån

Det næste som er med til at sikre at du får betalt dit lån af, er at det er så billigt et lån som muligt. Det tager kun få minutter at ansøge om et online lån, så det er tid der er givet godt ud. Send som udgangspunkt mindst tre ansøgninger, så du har et godt overblik over prisniveauet. Du kan få hjælp til at finde hvilke online banker du skal ansøge på en af de mange sammenligningssider. Det er gratis. Nogle af sammenligningssiderne har den service at du kun behøver at sende en ansøgning afsted og så kontakter interesseret banker dig med et tilbud. 

Når du skal vurdere bankernes tilbud, er det vigtigt at de er sammenlignelige og du skal have fokus på deres ÅOP, rentesatsen og deres tilbage betalingsbetingelser. Husk også at undersøge om der er et månedligt gebyr, der skal betales samtidig med afdragene.

Flere Nyheder

05 januar 2024

Bøger om 2