Mist ikke orienteringen under fiskeri

02 november 2019 admin

Enten kender du selv, eller også er du den type, der liiige kender et helt rigtige sted, hvor man skal fiske, som ingen andre angiveligt kender, og som man kun indvilger de få i at få et indblik i, hvor det findes.

Det er bare lige noget med længere ind i skoven, til højre ved lunden, højre igen ved et bestemt træ, ned ad en bakke, gå nogle hundrede meter, og så er man ved den rigtige sø!

… eller også var det noget med ventre først?

I gamle dage tegnede man måske et kort for sig selv, hvor man skulle hen, men det kunne jo falde i de forkertes hænder, så stedet blev overrendt af andre fiskere, som endte med at overfiske stedet.

Godt nok er man gode venner i samme sportsgren, men det er ikke alle hemmeligheder, som man lyst til at dele.

Heldigvis kan man nu om dage taste de samme koordinater ind på en bærbar GPS, så man med lethed kan finde hen til stedet, hvis man bare nogenlunde har forstand på at navigere efter sådan en maskine.

Men brugen af GPS har også gjort, at almindelige mennesker har glemt deres sunde fornuft ved at kunne kigge efter stjerner, notere sig pejlemærker med videre, hvorfor de ikke kender de mest basale råd til at befærde sig udenfor.

Og hvis man udelukkende er udenfor, når man fisker, hvor man bevæger sig fra bilen og ud til ens specifikke sted, så er der store chancer for, at man kan ende i blinde.

Hvad ville du for eksempel gøre, hvis GPS’en gik ud, intet signal havde, og det blev mørkt?

Sørg i den forbindelse for at være i stand til at navigere med kompas.

Når du skal have købt dig noget nyt fiskeudstyr, så bør du rette din opmærksomhed mod fishing.dk.

Flere Nyheder

05 januar 2024

Bøger om 2